Kampeerinspiratie 2020 | 5x reisblogs met kampeertips

Net als in veel andere branches zorgt het coronavirus (COVID-19) voor een flinke aanslag in de reiswereld. Zelf merk ik ook best wat van de crisis: afgelaste reisjes, minder opdrachten en minder bezoekers op Expeditie Kram. Natuurlijk is dat niet heel gek, maar leuk? Mwah. Toch probeer ik net als vele andere zelfstandige ondernemers om deze gekke tijd zo goed mogelijk door te komen. Op mijn website omtrent mijn freelance werkzaamheden schreef ik deze week daarom meer over de ultieme tips voor thuiswerken.

Expeditie Kram is en blijft de plek om inspiratie op te doen voor je volgende kampeertrip, ook al weet je misschien nog helemaal niet wanneer je weg zou kunnen gaan. Laten we deze tijd juist gebruiken om alvast weg te dromen bij fantastische kampeerbestemmingen, bijzondere overnachtingen in Nederland en stille bosplekjes. Dat kan op mijn reis- & kampeerblog, maar ook op veel andere Nederlandse platformen. Daarom vind je hieronder een lijstje met een deel van mijn lievelingsblogs die regelmatig de nodige kampeertips delen of je meer vertellen over bijzonder slapen. Breng een bezoekje aan hun websites, geef ze een like op social media of doe iets anders waarmee je ze kunt helpen. Alle kleine beetjes helpen in deze rare tijden.

Isle of Skye met caravan

Reisblog What About Her - over boho reizen en lifestyle voor nomads en dromers

Deze lijst begin ik met de reisblog van een goede vriendin van me: Laura blogt al jaren op haar reisblog What About Her en de kans is groot dat je haar al kent. Wanneer je mijn blogs vaker leest, heb je ongetwijfeld al eens gezien dat Laura en ik samen al wat reisjes hebben gemaakt. Ze nam me mee terug naar Nepal (waarvoor nog steeds miljoen keer dank), we ontdekten Vietnam en gingen op werkweek op de Veluwe. Net als ik is Laura gek op bijzonder overnachten en (wild)kamperen. Op haar blog lees je bijvoorbeeld meer over slapen in een boomhut in Zuid-Afrika, wildkamperen in Noorwegen en haar grote voorliefde voor alles met een vacht. I love it! Het is de ideale plek om alvast (kampeer)inspiratie op te doen voor een volgende reis, want hier worden al je zintuigen geprikkeld over de meest uiteenlopende bestemmingen.

Screenshot 2020-03-18 at 18.52.53.png

Magische plekken bij The Cabin Couple

Eerlijk gezegd volg ik deze twee avonturiers nog maar net via Instagram. Lies en Jean-Michel van The Cabin Couple ontdekken samen met hun hond de mooiste en vooral meest magische cabins van de wereld. Ik zag via Instagram dat ze bij Lief Huisje Zeeland sliepen, een knus huisje waar ik een paar jaar geleden ook heb geslapen. Iske van Lief Huisje raadde ze aan in haar stories, dus ik besloot een kijkje te nemen. Dat bleek een goed idee, want alles wat deze twee maken ziet er ontzettend sfeervol uit. De website is nog under construction, maar op basis van de content op Instagram weet ik zeker dat deze twee heel wat bijzonders gaan brengen. Ik ben verliefd in ieder geval. Voor nu kun je ze in ieder geval al via Instagram volgen voor de nodige cabinspiratie (see what I did there?).

Screenshot 2020-03-18 at 19.10.09.png

Knusse kampeerplekjes via Bijzondere Camping

Of je nu van plan bent om in Nederland te kamperen of wanneer je met de tent, caravan of camper naar Oostenrijk, Kroatië, Schotland, Spanje of Duitsland wilt vertrekken: Bijzondere Camping is dé plek waar je moet zijn. Deze website is bizar compleet wanneer het gaat om bijzonder kamperen. Wat ik vooral heel leuk vind, is dat er hierbij juist gekeken wordt naar knusse en fijne kampeerplekken in plaats van grote familiecampings met animatie en meer. Zin om een nachtje ergens te glampen? Ook daarvoor biedt BIjzondere Camping de nodige dosis inspiratie. Van pipowagens tot boomhutten en van boshuisjes tot safaritenten; ik weet zeker dat je hier je volgende vakantie zult vinden wanneer je op zoek bent naar iets unieks. Ik word er in ieder geval heel blij van!

Bijzonder kamperen tips

Handige kampeertips bij Kampeermeneer

Voor de écht goede kampeertips moet je bij Kampeermeneer zijn. De enthousiaste kampeerder Tjerk blogt wekelijks over campings, musthaves, kampeerplekken, kampeermiddelen en nog veel meer. Naast de nodige inspiratie en reviews vind je hier hele handige tips over kamperen. Hoe hard mag je bijvoorbeeld waar rijden met een caravan en wat neem je mee onderweg? Hoe is kamperen met kinderen en wat moet je allemaal meenemen voor een geslaagde kampeervakantie? Uiteraard lees je hier ook van alles over fijne kampeerbestemmingen in Nederland, Duitsland, Luxemburg en meer. Dat maakt de blog van Kampeermeneer een heel compleet platform waar iedere kampeerliefhebber blij van wordt. Omdat Tjerk regelmatig samenwerkt met gastbloggers is hier een constante stroom van content te vinden. Dat is in deze tijd van binnenblijven hartstikke welkom.

Kampeermeneer kamperen

Outdoorinspiratie bij de Lone Drifters

Backpackers en avonturiers zullen heel blij worden van deze blog. Dat geldt ook voor sporty spices, outdoorgekken en dromers. Op Lone Drifters lees je namelijk alles over avontuurlijke bestemmingen, bijzondere campings, toffe cabins, fijne hostels en meer over outdoor en sport. Onder het kopje ‘kamperen’ vind je diverse tips over kamperen in Amerika, roadtrippen met een camper en een wereldreis combineren met kamperen. Deze actieve lifestyle geeft me veel energie - ik vind het dan ook heel tof om hier meer over te lezen. Bij kamperen hoort ook wel een beetje activiteit, zoals wandelen, varen of fietsen. De Lone Drifters gaan nog net dat stapje verder en vertellen je hier ook meer over snowboarden, longboarden en klimmen. Te gek!

Lone Drifters kamperen