Bijzonder slapen in Overijssel | Huisje Als Toen van Bed & Boshuisje

Slapen in een huisje in het bos heeft iets magisch. Na elke overnachting of ieder weekend weten we weer even heel goed wat onze grootste wens is: een eigen boshuisje. Dat gevoel kwam bij een weekend in Huisje Als Toen, de nieuwste aanwinst van Bed & Boshuisje, ook helemaal naar boven. De fantastische jaren 50 en 60 inrichting is helemaal mijn smaak. Toen we na een heerlijk weekend weer naar ons eigen huis in Utrecht reden, had ik al heimwee naar deze dagen. Waar dat precies door kwam, lees je in dit artikel over Bed & Boshuisje.

Boshuisje Overijssel

Knus vakantiehuis in het bos: Huisje Als Toen

Misschien weet je het nog wel: dat fijne weekend bij Huisje Nordic van Bed & Boshuisje dat we vorig jaar hadden. Ik was dan ook enorm blij dat Marleen ons uitnodigde om een weekend te komen slapen in hun nieuwe huisje op hetzelfde natuurpark. Huisje Als Toen is totaal anders dan Huisje Nordic. De buitenkant, de inrichting, de hele sfeer: het zijn echt twee compleet verschillende vakantiehuisjes in het bos. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Het zijn beiden hele knusse huisjes waar je je direct thuis zal voelen. Één stap over de drempel en je weet precies wat ik bedoel.

Net als in Huisje Nordic vind je in deze vakantiewoning in de natuur een houtkachel. Hoe heerlijk is het om in de winter na een wandeling lekker op te warmen bij het vuur? Voor mij, en volgens mij voor vele anderen, maakt de mogelijkheid om een vuurtje te maken zo’n huis helemaal af. Toch weet ik zeker dat ik Huisje Als Toen ook fantastisch had gevonden zonder de houtkachel, want wauw: ik had zo elk meubelstuk, iedere accessoire en elk detail van dit huisje mee willen nemen. Die hele jaren 50 en 60 vibe vind ik echt te gek en zó gezellig! Van de open keuken, geïnspireerd op de Piet Zwart keukens van vroeger, met een gasfornuis uit 1950 tot aan de vintage wollen dekens in de mand; dit had zo mijn eigen huisje kunnen zijn (uit mijn dromen dan ;-)).

Huisje te huur in het bos: optimaal genieten

In Huisje Als Toen is plek voor 4 personen - er zijn twee vergelijkbare slaapkamers te vinden met heerlijke boxsprings en zo’n lekkere plofdeken. Wij nemen voor de zekerheid altijd eigen kussens mee, maar die hadden we hier helemaal niet nodig. De eerste avond lagen we na een lekkere borrelplank en een glas wijn bij het vuur redelijk vroeg in bed. Het was behoorlijk afgekoeld buiten en daar bleken we enorm goed op te kunnen slapen. Rondom het boshuisje hoor je helemaal niets als je in bed ligt. Er zullen ongetwijfeld wat eekhoorntjes en anders wild in de natuur rond het huisje lopen, maar eerlijk? Daar hebben we die avond en nacht niks van gemerkt. De perfecte plek om binnen lekker te cocoonen.

Hoewel het hartje herfst was tijdens ons verblijf besloten we toch om op de tweede dag te gaan barbecueën. De zon in het najaar is heerlijk warm, zolang ie er is. Omdat Huisje Als Toen over een grote veranda beschikt, is het met een dikke trui goed te doen om in de herfst buiten te gaan eten. De veranda is zo knus met de lampjes, de rotan meubels en het herfstblad op de grond dat ik het jammer vond om binnen te zitten. Zo gezegd, zo gedaan: bij de slager in Holten hebben we de nodige etenswaren gehaald om vervolgens aan het eind van de middag samen buiten te eten. Hoe fijn? De lampjes maken het huisje aan de buitenkant echt af en met een paar kaarsjes op tafel is het helemaal herfstig.

Vintage boshuisje
Bed en Boshuisje slapen

In de buurt van Bed en Boshuisje

Het huisje is zo fijn dat je hier eigenlijk helemaal niet weg hoeft te gaan. Niets moet en als je toch even de benen wilt strekken is dat natuurlijk ook oké. Tijdens zo’n mooi en zonnig weekend zoals wij hadden, wilden wij er in ieder geval even op uit. De omgeving van Bed en Boshuisje is namelijk óók erg fraai! De huisjes liggen vrijwel aan de voet van de Holterberg, waar je goed kunt wandelen en fietsen. Bij Huisje Als Toen staat een tandem die je gratis mag gebruiken. Het is een tandem die in het thema van het vakantiehuis is; behoorlijk retro. Al wiebelend fietsten we heen en weer door het recreatiegebied, waarna we al gauw (na een flinke lachbui) besloten om een stuk naar de Holterberg te rijden met de auto en vanaf daar te gaan wandelen.

Hartje herfst betekende dat de bomen en bladeren uit tientallen verschillende kleuren bestonden. De Sallandse Heuvelrug is met de vele bossen, heides en vergezichten een absolute aanrader in dit kleurrijke seizoen. De vorige keer toen we in Huisje Nordic sliepen hebben we ook ergens in dit gebied gewandeld. Toen waren we specifiek op zoek naar een losloopgebied, omdat Pizza de hond mee was. In Huisje Als Toen zijn helaas geen honden welkom - iets wat ik overigens goed snap. Op die manier hebben Marleen en Martijn een huisje voor hondeneigenaren en een huisje voor mensen die het niet zo hebben op harige huisdieren of misschien wel allergisch zijn. Daarom ontdekten we deze keer een heel ander gebied van de Holterberg waar we een paar uur hebben gewandeld en lekker in de zon hebben gezeten.

Perfect vakantiehuis voor een weekend in de natuur

Wil je het heerlijke huisje niet verlaten tijdens je weekend hier? Dat snap ik ook helemaal. Wij proberen in een weekend ook vaak zo lang en goed mogelijk te genieten van de plek zelf. Voordat je het weet ben je alleen maar de hort op en dat is zonde van zo’n bijzondere slaapplek. Het leuke van Huisje Als Toen (en van Huisje Nordic) is dat je vanaf de bank of vanaf de veranda regelmatig oog in oog staat met een eekhoorntje. In dit recreatiepark wonen meer eekhoorntjes dan mensen en dat ziet er ontzettend gezellig uit! Bij aankomst ligt er een zakje nootjes op tafel die je aan de eekhoorntjes kunt geven. Door de tactische plekken van vogelhuisjes en voederplateaus heb je overal goed uitzicht op de beestjes. Hoe leuk?

Ook aan jou als gast is gedacht: net als de vorige keer stond er deze keer weer een heerlijke fles wijn klaar. Het voelde deze keer extra feestelijk, omdat ik op de dag van aankomst jarig was. Die borrelplank met kaasjes en een goed glas wijn bij het vuur waren in de avond dus meer dan welkom! Kort samengevat is Huisje Als Toen de ideale uitvalsbasis voor een herfstig weekend of weekje weg. Ik gok zomaar dat het hier in de zomer ook heerlijk toeven is. Lekker met open deuren volop van het groen en de beestjes in de buurt genieten. Wat zullen lange zomeravonden behaaglijk zijn op die geweldige veranda! Je merkt het al wel: ik ben enthousiast en niet zo’n beetje ook.

Ook slapen bij Bed & Boshuisje?

Hopelijk heb ik je mogen inspireren om ook eens een weekend of week te boeken bij een van de huisjes van Bed & Boshuisje. Ik had, zoals ik in de intro al schreef, al heimwee toen we op zondagochtend weggingen. Hoe bijzonder is het als een vakantiehuisje dat met je kan doen? Voor de rest van 2020 is Bed & Boshuisje volledig volgeboekt. In 2021 zijn er nog wel wat plekken vrij - op de website kun je een boeking plaatsen. Mocht er toch tussendoor iets vrijkomen dan raad ik je aan om de Instagram van Bed & Boshuisje te volgen en in de gaten te houden. Daar worden eventuele annuleringen bekend gemaakt, zodat je alsnog via daar kunt reserveren.